2 v. š. miltų | Versijai be glitimo naudokite krakmolą
1 v. š. Dižono garstyčių
150 g grietinės
Druska, pipirai
Gaminimo eiga
Jautienos antrekoto kepsnius šiek tiek suploniname pamušdami mėsos plaktuku ar tiesiog kumščiu. Jautieną supjaustome juostelėmis, kurių plotis būtų maždaug 3/4 centimetro.
Jautienos juosteles pabarstome druska ir pipirais.
Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų, dedame jautieną (būtų gerai, kad jautienos gabalėliai per daug nesiliestų, todėl galima kepti dalimis. Kepant tokiu būdu mėsa apskrus, o ne išsitroškins). Mėsą kepame ant didelės kaitros minutę, tuomet greitai apverčiame kiekvieną gabalėlį ir kepame dar 30 sekundžių. Apskrudusią jautieną atidedame.
Į keptuvę dedame sviestą, kai jis išsilydo, sudedame juostelėmis smulkintą svogūną ir pievagrybius. Kepiname ant vidutinės kaitros apie 5 minutes, kartas nuo karto pamaišydami.
Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę.
Prie daržovių beriame miltus, išmaišome ir kaitiname dar minutę.
Prie daržovių po truputį vis maišydami supilame sultinį.
Į padažą dedame garstyčias ir grietinę, maišome, kol padažas taps vientisos tekstūros.
Kaitiname padažą ant vidutinės kaitros apie 5 minutes, kol sutirštėja. Paragaujame ir, jei trūksta, pridedame druskos ir pipirų.
Grąžiname jautieną (su visomis sultimis) į keptuvę su padažu ir troškiname 3 minutes. Ilgiau troškinti nerekomenduojama – kuo ilgiau kaitinsite jautieną, tuo ji bus kietesnė.
Kaip garnyras puikiai tinka bulvių košė arba mėgstami al dente virti makaronai. Žinoma, ir jūsų mėgstamos šviežių daržovių salotos!