Azijietiškos stiklinių makaronų salotos su jautienos išpjova

Jautienos išpjova Jautienos išpjova
Laikas 30 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • 1 pakuotė „Feel the Beef“ marmurinės jautienos išpjovos
  • Aliejus kepimui
  • Druska, pipirai
  • 50 g stiklinių makaronų
  • 3 trumpavaisiai agurkai
  • 1 vidutinio dydžio morka
  • Keli raudonojo kopūsto lapai
  • 1 aitrioji paprika | Patiekimui
  • 1 žalioji citrina | Patiekimui
  • Sezamo sėklos | Patiekimui
  • Šviežia kalendra | Patiekimui

Padažo ingredientai:

  • 3 v. š. sojų padažo
  • 1 v. š. ryžių acto
  • 1 v. š. skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 v. š. rudojo cukraus arba medaus
  • 1 skiltelė tarkuoto česnako
  • 2 cm tarkuotos imbiero šaknies
Gaminimo eiga
  1. Stiklinius makaronus užpilame verdančiu vandeniu, po kelių minučių nupilame, perliejame šaltu vandeniu ir dedame į dubenį.
  2. Agurkus, morkas ir kopūstus supjaustome plonomis juostelėmis ir suberiame į dubenį su makaronais.
  3. Ruošiame padažą: indelyje sumaišome visus padažo ingredientus, supilame prie salotų ir gerai išmaišome. Leidžiame salotoms pastovėti kambario temperatūroje, kol paruošime jautieną. Tuo metu dalis padažo įsigers į salotas, skoniai susiriš, salotos bus aromatingesnės.
  4. Jautieną šiam patiekalui galima ruošti dviem būdais: kaip steiką arba kaip pilnai iškepusias smulkesnes jautienos juosteles.
  5. Jei norite steiko varianto, kepame taip: į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi dedame kambario temperatūros jautienos išpjovą ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami. Iškepusią mėsą perkeliame ant pjaustymo lentelės, pabarstome druska ir pipirais, leidžiame pailsėti kambario temperatūroje 5 minutes, tuomet supjaustome plonomis juostelėmis ir dedame jas ant salotų.
  6. Jei norite pilnai iškepusių smulkesnių jautienos juostelių, kepame taip: jautienos išpjovą supjaustome smulkiomis pailgomis juostelėmis, sumaišome su 2 v. š. sojų padažo, beriame į įkaitintą keptuvę ir kepame maišydami apie 5 minutes. Iškepusias jautienos juosteles sumaišome su salotomis.
  7. Patiekiame su žaliosios citrinos ketvirčiu, pabarstome sezamų sėklomis, aitriosios paprikos griežinėliais ir šviežia kalendra.
Grįžti