Vasariškos salotos su steiko juostelėmis, kukurūzais ir gremolata
Jautienos didkepsnis „Topside"
30 min
2 porcijos
Ingredientai
1 „Feel the Beef“ jautienos didkepsnio „Topside“
2 didelių saujų salotų
Saujelės vyšninių pomidorų
1/2 raudonojo svogūno
80 g gorgonzolos
1 kukurūzo burbuolės
Šlakelio aliejaus
Padažui reikės:
3 v. š. alyvuogių aliejaus
2 v. š. balzamiko acto
1 a. š. grūdėtųjų garstyčių
1 a. š. medaus
Druskos, pipirų
Gremolatai reikės:
2 v. š. smulkintų šviežių bazilikų lapelių
2 v. š. smulkintų petražolių
1 česnako skiltelės
1 v. š. tarkuotos citrinos žievelės
Gaminimo eiga
Ruošiame padažą: indelyje sumaišome visus jo ingredientus.
Ruošiame gremolatą: sumaišome smulkintus bazilikus ir petražoles su smulkintu česnaku ir tarkuota citrinos žievele.
Apšlakstome kukurūzo burbuolę alyvuogių aliejumi ir kepame 250 laipsnių grilyje pavartydami apie 10 min., kol kukurūzas gražiai apskrunda ir vietomis pajuoduoja.
Kambario temperatūros jautieną lengvai aptepame aliejumi ir kepame po 3 minutes iš abiejų pusių uždarytame 250 laipsnių grilyje. Jeigu turite, naudokite mėsos termometrą – vidutiniškai iškeptos jautienos vidinė temperatūra bus apie 57 °C. Išėmę mėsą iš grilio pabarstome druska ir pipirais bei leidžiame jai pailsėti 5–10 min., tuomet supjaustome juostelėmis.
Nuplautas ir nusausintas salotas suplėšome rankomis ir dedame į lėkštę.
Ant salotų dedame perpus perpjautus vyšninius pomidorus, svogūno griežinėlius, kukurūzus, jautienos juosteles ir gorgonzolą.
Salotas gardiname paruoštu balzaminiu padažu bei gremolata.