Gaminame pesto: į maisto smulkintuvą dedame baziliko lapelius, tarkuotą parmezaną, kedro riešutus, česnako skiltelę, pilame šlakelį alyvuogių aliejaus, beriame druską ir pipirus. Sutriname iki vientisos masės.
Prancūzišką batoną supjaustome riekelėmis.
Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepiname batono riekeles iš abiejų pusių, kol šios gražiai apskrunda.
Kambario temperatūros marmurinę jautieną kepame 250 laipsnių uždarame grilyje po 3 min. iš kiekvienos pusės. Jeigu turite, naudokite mėsos termometrą – vidutiniškai iškeptos jautienos vidinė temperatūra bus apie 57 °C.
Išėmę jautieną iš grilio, pabarstome druska ir pipirais bei leidžiame pastovėti 5-10 min. Tuomet supjaustome juostelėmis.
Apkeptas prancūziško batono riekeles įtriname česnako skiltele, aptepame rikota, dedame po jautienos juostelę ir ant viršaus – paruošto pesto padažo.