Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kambario temperatūros jautieną kepame po 4 minutes iš abiejų pusių. Jeigu turite, naudokite mėsos termometrą. Vidutiniškai iškeptos jautienos vidinė temperatūra bus apie 57 °C. Išėmę mėsą iš keptuvės, pabarstome druska ir pipirais, bei leidžiame jai pastovėti 5-10 min.
Įkaitiname didele keptuvę ir dedame 3 v. š. sviesto. Jam išsilydžius, apkepiname smulkiai pjaustytą svogūną.
Į keptuvę beriame ryžius ir nuolat maišydami kepiname dar keletą minučių.
Pilame vyną ir kaitiname maišydami, kol keptuvėje nebelieka skysčio.
Pilame pusę stiklinės sultinio, maišome, kol skysčio nebelieka ir pilame dar pusę stiklinės. Kartojame, kol sunaudojame visą sultinį.
Paragaujame. Jei ryžiai kietoki, įpilame pusę stiklinės vandens, maišome, kol skysčio nebelieka.
Kai ryžiai paruošti, nuimame juos nuo kaitros. Dedame likusius 3 v. š. sviesto, tarkuotą parmezano bei gabalėliais supjaustytą gorgonzolos sūrį, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus bei smulkiai pjaustytus špinatus. Viską gerai išmaišome. Paragaujame ir dedame druskos bei pipirų pagal skonį.
Lėkštėse serviruojame paruoštą rizotą ir juostelėmis pjaustytą marmurinę jautieną.