Taco paprikos, įdarytos jautiena

Kepsnys „Minutė" Kepsnys „Minutė"
Laikas 60 min
Porcijos 5 porcijos
Ingredientai

Taco prieskonių mišiniui reikės:

  • 1/2 a. š. maltos saldžiosios paprikos
  • 1/2 a. š. maltos aitriosios paprikos
  • 1 a. š. malto kumino
  • 1/4 a. š. česnakų miltelių
  • 1/4 a. š. svogūnų miltelių
  • 1/4 a. š. džiovinto raudonėlio
  • Čili dribsnių
  • Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
  1. Nupjauname paprikų viršūnėles ir išimame sėklytes. Mažu peiliu atsargiai išpjaustome paprikoms veidelius taip, kaip pjaustome moliūgus per Heloviną.
  2. Išverdame ryžius.
  3. Sumaišome taco prieskonių mišinį.
  4. Kubeliais supjaustome svogūną ir susmulkiname česnaką.
  5. Jautienos kepsnius supjaustome nedideliais kubeliais.
  6. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus ir keletą minučių pakepame svogūną. Tuomet pridedame smulkintą česnaką ir pakepiname dar apie minutę.
  7. Į keptuvę dedame jautienos gabalėlius ir kepame nuolat maišydami apie 5 min.
  8. Beriame taco prieskonius, viską gerai išmaišome ir pakepiname dar apie minutę.
  9. Į keptuvę pilame konservuotus pomidorus ir viską gerai išmaišę uždengiame ir troškiname apie 15 min.
  10. Po 15 min. beriame ryžius ir konservuotas pupeles. Troškiname dar apie 5 min.
  11. Įkaitiname orkaitę iki 200 °C.
  12. Paprikas dedame į kepimo indą ir pripildome paruoštu jautienos įdaru. Ant viršaus tarkuojame sūrio ir uždengiame viršūnėle.
  13. Kepame apie 15-20 min., priklausomai nuo to, kokio minkštumo paprikos norisi.
Grįžti