Troškinys su rudens daržovėmis ir obuoliais
Ingredientai
- 2 pakuočių (apie 800 g) „Feel the Beef“ 30 dienų brandintos jautienos troškinimui
- 1 svogūno
- 4 česnako skiltelių
- 1 didelės morkos
- 200 g moliūgo
- 200 g pievagrybių
- 2 nedidelių obuolių
- 500 ml pomidorų tyrės
- 500 ml jautienos sultinio (naminio arba iš kubelio)
- 200 ml obuolių sulčių
- 1 aitriosios paprikos
- 2 a. š. malto kumino
- 1 a. š. maltos saldžiosios paprikos
- 0,5 a. š. maltos aitriosios paprikos
- 2 laurų lapų
- druskos, pipirų
- alyvuogių aliejaus
- jogurto | Patiekimui
- Šviežio čiobrelio | Patiekimui
Gaminimo eiga
- Nedideliais gabalėliais supjaustome svogūną, susmulkiname česnaką ir aitriąją papriką. Morką supjaustome griežinėliais, moliūgą kubeliais, pievagrybius padalijame į ketvirtadalius.
- Jautieną pabarstome druska ir pipirais. Įkaitiname alyvuogių aliejų ketaus puode. Dalimis apkepame jautienos gabalėlius ir atidedame į indą.
- Į puodą pilame dar šiek tiek aliejaus ir apie 5 min. pakepame svogūną, česnaką, aitriąją papriką, morką, moliūgą ir pievagrybius.
- Pasiruošiame prieskonių mišinį: sumaišome kuminą, maltą saldžiąją ir aitriąją paprikas, druską ir pipirus.
- Prieskonius beriame ant kepančių daržovių, viską gerai išmaišome ir pakepame dar apie minutę.
- Į puodą grąžiname apkeptus jautienos gabalėlius.
- Į ketaus puodą pilame pomidorų tyrę, jautienos sultinį, obuolių sultis. Išmaišome ir palaukiame, kol užvirs.
- Kai užverda, sudedame laurų lapus, uždengiame dangčiu ir perkeliame į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Troškiname apie valandą.
- Kubeliais supjaustome obuolius.
- Praėjus valandai ištraukiame puodą iš orkaitės, suberiame obuolius ir kaitiname be dangčio ant viryklės apie 15 min.
- Patiekiame su jogurtu ir šviežio čiobrelio lapeliais.
Grįžti