Mini burgeriai (sliders) su steiku, bri ir spanguolių padažu

Jautienos didkepsnis „Topside" Jautienos didkepsnis „Topside"
Laikas 25 min
Porcijos 3 porcijos
Ingredientai
  • 2 pakuočių „Feel the Beef“ 30 dienų brandintų jautienos kepsnių „Topside“
  • 6 plėšomų sviestinių bandelių (brioche)
  • 125 g bri sūrio
  • Saujos gražgarsčių
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Druskos, pipirų

Spanguolių padažui reikės:

  • Nepilno puodelio spanguolių
  • 40 ml balzaminio acto
  • 40 ml vandens
  • 2 v. š. rudojo cukraus
  • 1 nedidelės šviežio rozmarino šakelės
  • 1 cm ilgio imbiero šaknies
  • Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
  1. Gaminame spanguolių padažą: į prikaistuvį beriame spanguoles, pilame balzaminį actą bei vandenį, dedame cukrų, smulkintą rozmariną, tarkuotą imbierą. Užvirus kaitiname ant mažos kaitros iki 10 min. pamaišydami, kol padažas sutirštėja. Nuimame nuo kaitros, beriame druskos ir pipirų pagal skonį.
  2. Kepame jautieną. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kambario temperatūros jautieną kepame po 4 minutes iš abiejų pusių. Jeigu turite, naudokite mėsos termometrą. Vidutiniškai iškeptos jautienos vidinė temperatūra bus apie 57 °C. Išėmę mėsą iš keptuvės pabarstome druska ir pipirais bei leidžiame pastovėti 5–10 min. Tuomet supjaustome kepsnį plonomis juostelėmis.
  3. Bandeles pjauname pusiau. Bri sūrį pjaustome riekelėmis.
  4. Ant bandelių dėliojame jautienos juosteles, sūrio riekeles, dedame keletą šaukštelių spanguolių padažo, gražgarsčių ir galiausiai užvožiame viršutine bandelės dalimi.
Grįžti