Dešrainiai su steiko juostelėmis ir karamelizuotais svogūnais

Nugarinė Nugarinė
Laikas 40 min
Porcijos 6 dešrainiai
Ingredientai

Karamelizuotiems svogūnams reikės:

  • 4 svogūnų
  • 2 v. š. sviesto
  • 2 v. š. balzaminio acto
  • 1 a. š. rudojo cukraus
  • Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
  1. Smulkiomis juostelėmis supjaustome svogūnus. Įkaitintoje keptuvėje išlydome sviestą. Beriame svogūnus. Kepame ant nedidelės kaitros apie 30 minučių, pamaišydami kas 5 minutes. Tuomet įpilame balzaminio acto ir kaitiname dar kelias minutes, kol skystis išgaruos. Beriame cukrų, druskos ir pipirų, viską gerai išmaišome ir nuimame nuo kaitros.
  2. Sumaišome 2 v. š. sviesto su tarkuota česnako skiltele ir aptepame dešrainių bandelių vidines puses.
  3. Bandeles pilnai atidarome, bet stengiamės neperplėšti jų pusiau. Apkepame keptuvėje, kol bandelių vidinė pusė gražiai apskrunda.
  4. Jautieną supjaustome plonomis juostelėmis. Kad visos jautienos juostelės nesusigrūstų keptuvėje, apkepame jas dalimis. Pusę juostelių dedame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Apkepame kelias minutes jautienos nejudindami, tuomet apverčiame ir kepame dar kelias minutes. Atidedame ir tą patį pakartojame su likusia dalimi jautienos.
  5. Sugrąžiname prieš tai kepusias juosteles atgal į keptuvę, įberiame druskos, pipirų ir tarkuotą sūrį, viską gerai išmaišome ir kaitiname, kol sūris išsilydys.
  6. Bandeles patepame majonezu. Tuomet dedame jautienos juosteles su sūriu bei karamelizuotus svogūnus. Pabarstome smulkintais svogūnų laiškais.
Grįžti