2 pakuočių „Feel The Beef” marmurinės jautienos nugarinės (Strip Steak)
1 stiklinės šviežių aviečių
50 g gražgarsčių lapelių
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
kelių šaukštų kokybiško alyvyogių aliejaus
Aviečių padažui:
1 stiklinės šviežių aviečių
1/2 stiklinės ypač tyro alyvuogių aliejaus
1/4 stiklinės raudonojo vyno acto
1 šaukštelio „Dižono” garstyčių
1 šaukštelio medaus
1 nedidelio svogūno
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga
Iš anksto paruoškite aviečių padažą, kuris šaldytuve gali išstovėti iki savaitės. Į kokteilinę suberkite švarias uogas, pilkite aliejų, actą, įdėkite medaus ir garstyčių, suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir gerai suplakite iki vientisos masės. Padažą skaninkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Supilkite į indelį ir statykite į šaldytuvą.
Prieš mėsos kepimą pasiruoškite salotas. Gražgarsčių lapelius ir uogas nuplaukite, nusausinkite. Žalumynus sumaišykite su ypač tyru alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska, ant viršaus užberkite uogų, apibarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Mėsą prieš gerą valandą išimkite iš šaldytuvo, kad spėtų sušilti iki kambaio temperatūros. Brandintos jautienos neplaukite, tik nusausinkite popieriniu rankšliuosčiu, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Labai gerai, kad net rūktų, ant kaitlentės, įkaitinkite ketaus keptuvę su ranteliais. Mėsą kepkite gerai įkaitintoje ketaus keptuvėje po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepę mėsą apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, uždenkite folija ir palikite 5 minutėms subręsti.
Serviruokite salotas. Mėsą supjaustykite ir uždėkite ant gražgarsčių su avietėmis, ant viršaus apšlakstykite paruošto aviečių padažo.