Niujorko steikas su traiškytomis bulvėmis ir česnakiniu sviestu

Nugarinė Nugarinė
Laikas 10 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai

Niujorko steikui:

  • 2 jautienos nugarinės „Strip steak” kepsnių
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 80 g sviesto
  • 6 česnako skiltelių
  • kelių rozmarino šakelių

Traiškytoms bulvėms:

  • 500 g nedidelių bulvių
  • česnakinės druskos
  • rozmarinų šakelių
  • alyvuogių aliejaus apšlakstyti

Česnakiniam sviestui:

  • 100 g sviesto
  • 2-3 česnako skiltelių
  • Patiekti:
  • marinuotų agurkų
  • šviežių romarinų šakelių
Gaminimo eiga
  1. Mėsos kepsnius valandą prieš kepimą išimkite iš šaldytuvo, kad sušiltų iki kambario temperatūros. Mėsos, išėmę iš pakuotės, neplaukite, tik nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais bei iš karto kepkite.
  2. Paruoškite česnakinį sviestą. Minkštą sviestą kartu su nuluptomis česnakų skiltelėmis sutrinkite elektrinėje kapoklėje su druska ir maltais pipirais į vientisą masę. Sviestą sukrėskite ant maistinės plėvelės ir gražiai susukite į tūbelę. Sviesto suktinuką dėkite į šaldymo kamerą, kad sustingtų.
  3. Bulves nuplaukite ir neluptas sudėkite virti į puodą su pasūdytu vandeniu. Virkite, kol taps minkštos, bet nepervirusios. Išvirusias bulves nusunkite ir palikite kiek praaušti. Bulves sudėkite ant kepimo popieriaus skardoje, kiekvieną bulvę paspauskite stiklinės dugnu ir sutraiškykite. Ant kiekvienos bulvės apibarstykite česnakines druskos ir šviežio rozmarino lapelių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pašaukite kepti į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę 25 minutėms.
  4. Kepsnių kepimui geriau pasirinkite ketaus keptuvę, į ją pilkite 2-3 šaukštus alyvuogių aliejaus ir labai gerai įkaitinkite. Į keptuvę dėkite abu mėsos gabalus ir kepkite po 2 minutes iš abiejų pusių, kol mėsa apskrus. Tada kaitrą kiek primažinkite, į keptuvę dėkite sviestą, meskite neluptas patraiškytas česnako skilteles su rozmarino šakelėmis ir toliau kepkite mėsą sviesto padaže, dar po kelias minutes iš abiejų pusių. Kepamą mėsą vis palaistykite sviesto padažu. Vidutiniškai iškepusio kepsnio vidinė temperatūra turėtų būti nuo 55 iki 60 laipsnių, o pats kepimas iš viso turėtų trukti apie 8 minutes. Iškepusią mėsą palikite ant pašildytos lėkštės 5 minutėms pailsėti.
  5. Iškeptą steiką supjaustykite, apdėliokite sviesto gabalėliais ir pateikite su keptomis traiškytomis bulvėmis ir marinuotais agurkais.
Grįžti