Supjaustome moliūgą riekelėmis. Dedame į kepimo skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi. Ant viršaus beriame smulkintą česnaką, pagardiname rozmarinu, druska ir pipirais. Kepame 20 min. 180 laipsnių orkaitėje.
Kol kepa moliūgas, ruošiame troškinį: supjaustome bulves ir svogūnus. Įpilame alyvuogių aliejaus ir viską gerai apkepiname. Į troškinį įpilame alaus ir vandens. Susmulkiname jautieną, beriame į keptuvę ir supilame avinžirnius. Viską pagardiname druska ir pipirais. Leidžiame pasitroškinti ant silpnos ugnies.
Iškepusį moliūgą sutriname iki vientisos masės, pagardiname grietinėle. Serviruojame dubenyje su troškiniu, papuošiame petražolėmis ir moliūgų sėklomis.