Steiko crostini

Nugarinė Nugarinė
Laikas 20 min
Porcijos 10 crostini
Ingredientai
  • „Feel the Beef“ nugarinės kepsnys
  • 1/2 prancūziško batono
  • 1 v. š. minkšto sviesto
  • 1 skiltelė česnako
  • Druska, pipirai
  • Aliejus kepimui
  • Gražgarstės
  • Mėlynasis pelėsinis sūris
  • Granato sėklos
  • Balzamiko kremas
Gaminimo eiga
  1. Ištraukiame mėsą iš šaldytuvo likus bent valandai iki gamybos. Mėsa iškeps minkštesnė, jei prieš kepant spės atšilti iki kambario temperatūros.
  2. Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų, dedame jautieną, kepame 4 minutes iš vienos pusės, apverčiame ir kepame dar 4 minutes. Galite reguliuoti kepimo trukmę pagal savo mėgstamą jautienos iškepimo lygį.
  3. Iškeptą mėsą atidedame į lėkštę, pabarstome druska ir pipirais. Leidžiame pastovėti kambario temperatūroje 5 minutes prieš pjaustant.
  4. Paruošiame česnakinį sviestą: sviestą sumaišome su trintu česnaku, druska.
  5. Prancūzišką batoną supjaustome riekelėmis, aptepame česnakiniu sviestu ir kepame 180°C orkaitėje 5 minutes.
  6. Ant skrebučių dedame gražgarstes, keptos jautienos juosteles, mėlynąjį pelėsinį sūrį, granato sėklas.
  7. Apšlakstome balzamiko kremu.
Grįžti