Azijietiškos jautienos salotos

Kepsnys „Minutė" Kepsnys „Minutė"
Laikas 30 min
Porcijos 3-4 porcijos
Ingredientai
  • 1 pakuotės „Feel The Beef” jautienos kepsnio „Minutė”
  • 3-4 vidutinio dydžio agurkų
  • 3 vidutinio dydžio morkų
  • 1 didesnio mėlynojo svogūno
  • Ryšelio svogūnų laiškų
  • 3 česnako skiltelių
  • 1 šaukštelio džiovintų kalendrų
  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų
  • Maltų juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį
  • 4 šaukštų sojų padažo
  • 100 ml aliejaus
  • Sezamų sėklų apibarstyti (nebūtinai)
Gaminimo eiga
  1. Mėsą iš šaldytuvo išimkite valandą prieš gaminimą, kad j spėtų sušilti iki kambario temperatūros. Atidarę pakuotę, mėsos neplaukite, o ją nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite juostelėmis.
  2. Agurkus perpjaukite pusiau ir kiekvieną pusę dar į 4 dalis, kad gautumėte nedideles agurkų lazdeles. Jas apibarstykite žiupsneliu druskos ir palikite trumpam, kad nuvarvėtų išsiskyrusios sultys.
  3. Morkas nuskuskite ir specialia pjaustykle sutarkuokite plonais šiaudeliais. Svogūnų laiškus supjaustykite ilgesniais šiaudeliais. Mėlynąjį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, tai patogiausia padaryti specialia pjaustykle.
  4. Mėsą pakepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, kol nugaruos sultys ir mėsa iškeps. Ją apibarstykite maltais juodaisiais pipiriais ir žiupsnelu druskos, bet jos nepadauginkite, nes padažui naudosite sūrų sojų padažą.
  5. Keptą mėsą, nuvarvėjusius agurkus, pjaustytas morkas, abiejų rūšių svogūnus sudėkite į dubenį, per vidurį berkite kiek pagrūstas kalendrų sėklas, aitriųjų paprikų miltelius, įtarkuokite česnakų skilteles, užpilkite sojų padažą, o ant visų prieskonių viršaus užpilkite gerai įkaitintą verdantį aliejų ir iš karto salotas išmaišykite.
  6. Salotas galite valgyti jau po dešimties minučių, bet jos skanesnės kiek pastovėjusios ar net pabrendusios šaldytuve. Dėl to šias sočias salotas galima pasiruošti iš vakaro, o ryte neštis pietų dėžutėje į darbą.
Grįžti