Brandintos jautienos šašlykas su eringi grybais

Jautienos kumpio didkepsnis Jautienos kumpio didkepsnis
Laikas 6,5 val
Porcijos 6-8 porcijos
Ingredientai

 

Marinatas:

  • 60 ml Worčesterio padažo
  • 60 ml sojų padažo
  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • 4 skiltelės trinto česnako
  • 2 šaukštai dijono garstyčių
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • 1 šaukštas rudo cukraus
  • 1 šaukštelis juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelis raudonėlio
  • 1 šaukštelis trintų kalendros sėklų
  • 2-3 sulaužyti lauro lapai
Gaminimo eiga
  1. Jautieną supjaustome kubeliais ir marinuojame 6 – 12 valandų.  Labai patogu naudoti užtraukiamą plastikinį maišelį.
  2. Grybus nuplauname, supjaustome į 2-3 dalis. Pašlakstome aliejumi, pagardiname druska ir pipirais.
  3. Mėsą ir grybus smeigiame ant iešmų. Vartydami kepame virš karštų žarijų apie 10 minučių iki 55 – 60°C vidinės mėsos temperatūros.
  4. Patiekiame su mėgstamu padažu. Šį kartą – chimichurri.
Grįžti