Traškus vaflis su jautiena ir pikantišku padažu

Nugarinė Nugarinė
Laikas 30 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai

Tešlai: 

  • 500 ml pieno 
  • 250 g kvietinių miltų 
  • 1 kiaušinio 
  • 30 g cukraus 
  • 8 g kepimo miltelių 
  • 1 žiupsnelio muskato 
  • Pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų 

 Padažui: 

  • 200 g kreminio sūrio 
  • 3 mažų burokėlių 
  • 1 saujos gražgarsčių 
  • 2 skiltelių česnako 
  • 1 šlakelio alyvuogių aliejaus 
Gaminimo eiga
  1. Į dubenį suberiame cukrų, persijojame miltus ir kepimo miltelius. Pagardiname pipirais ir druska. Supilame pieną ir viską gerai išplakame. Atskiriame kiaušinio trynį ir baltymą – trynį supilame į vaflių tešlą ir išmaišome. Atskirame dubenyje iki standžių putų išplakame baltymą, supilame į tešlą, išmaišome ir leidžiame pastovėti 30 minučių.  
  2. Kol vafliai kepa, paruošiame padažą: į smulkintuvą suberiame česnaką, įpilame alyvuogių aliejaus ir sudedame gražgarstes – sutriname. Suberiame burokėlius, viską dar kartą pertriname. Atskirame dubenyje sumaišome kreminį sūrį ir burokėlių padažą iki vientisos masės. Grilyje gerai apkepiname jautienos nugarinę po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės. Kraštelį apdeginame degintuvu. Ištraukiame, suvyniojame į foliją ir leidžiame pailsėti 5–10 min.  
  3. Konstruojame vaflius: ant jų dedame jautienos riekeles, pilame burokėlių ir sūrio padažo, papuošiame baziliku.

 

Grįžti