„Feel the Beef“ brandintos jautienos didkepsnis „Topside“
1 v. š. rudojo cukraus
1 a. š. maltos paprikos
1 a. š. druskos
1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų
1/2 a. š. maltos aitriosios paprikos
1/2 a. š. česnako miltelių
1/2 a. š. garstyčių miltelių
1/4 a. š. malto kumino
Sviestas | Kepimui
Salsai:
1 kukurūzo burbuolės
1 mažo raudonojo svogūno
1 jalapeno
Saujos spalvotų vyšninių pomidorų
Saujos šviežios kalendros
1 žaliosios citrinos
1 v. š. alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
Indelyje paruošiame prieskonių mišinį – sumaišome visus prieskonius.
Steiką įtriname paruoštu prieskonių mišiniu.
Į gerai įkaitintą keptuvę dedame sviestą, kai jis išsilydo, dedame kepsnį ir kepame lygiai 8 minutes, tiksliai kas minutę apversdami. Kepdami 8 minutes turėsite vidutiniškai iškeptą (medium) steiką.
Kai steikas iškepa, prieš pjaustydami leidžiame jam 5 minutes pastovėti kambario temperatūroje.
Ruošiame salsą. Pirmiausia keptuvėje apskrudiname kukurūzo burbuolę, tuomet nupjaustome nuo jos kukurūzus. Juos sumaišome su visais kitais salsos ingredientais: smulkintu svogūnu, jalapenu, vyšniniais pomidorais, smulkinta kalendra, žaliosios citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
Supjaustome steiką juostelėmis, ant viršaus dedame paruoštą salsą.