450g „Feel the Beef“ brandintos jautienos sprandinės kepsnio
200 g lakštinių ryžių makaronų
1 ilgavaisio agurko
6 ridikėlių
½ pekino kopūsto
Saujos šviežių smulkintų mėtų ir kalendrų lapelių
Saujos skrudintų pistacijų
Gaminimo eiga
Nulupame česnako skilteles, jas susmulkiname ir, pabarstę žiupsneliu druskos, sutriname peilio geležte.
Sumaišome visus padažo ingredientus su trintais česnakais.
Jautienos sprandinės kepsnį apliejame 3 valgomaisiais šaukštais pagaminto padažo, išmasažuojame ir paliekame marinuotis bent 10-čiai minučių (geriausia – iki 1 valandos).
Pagal gamintojo instrukciją išverdame ryžių makaronus, nukošę perliejame šaltu vandeniu, kad nesuliptų ir dar kartą gerai nukošiame.
Plonais griežinėliais supjaustome agurką, ridikėlius ir pekino kopūstą. Sumaišome juos dubenyje su žiupsneliu druskos ir pamasažuojame rankomis, kol daržovės šiek tiek suminkštės ir išskirs sultis. Perteklinį skystį nupilame.
Į įkaitintą keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus, nusausiname mėsą lapeliu popierinio rankšluosčio ir kepame po 4 minutes iš kiekvienos pusės vidutiniškai keptam kepsniui. Iškepę paliekame jį keletą minučių „pailsėti“, o tuomet supjaustome plonomis juostelėmis.
Dideliame dubenyje sumaišome daržoves, ryžių makaronus, jautienos gabalėlius, smulkintas žoleles ir likusį padažą. Padaliname į lėkštes ir apiberiame smulkintomis pistacijomis.