Steikas su pavasario daržovėmis ir mėtų padažu

Antrekotas Antrekotas
Laikas 20 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai

Padažui:

  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š. raudonojo vyno acto
  • 1 v. š. Dižono garstyčių
  • 1 v. š. medaus
  • Druskos, pipirų
  • Saujelės šviežių mėtų
Gaminimo eiga
  1. Ištraukiame mėsą iš šaldytuvo likus bent valandai iki gamybos. Mėsa iškeps minkštesnė, jei prieš kepant spės atšilti iki kambario temperatūros.
  2. Kepame steiką: Labai gerai įkaitiname keptuvę. Į ją dedame sviestą. Kai sviestas išsilydo, dedame jautieną ir kepame ant didelės kaitros lygiai 8 minutes, tiksliai kas minutę apversdami. Kepant 8 minutes turėsite vidutiniškai iškeptą (medium) steiką – kai vidus dar rausvas ir sultingas. Jei norite pilnai iškepto (well done) steiko, kepkite 12 minučių.
  3. Iškepusią mėsą pabarstome druska ir pipirais, prieš pjaustydami leidžiame 10 minučių „pailsėti“ ir tik tuomet supjaustome juostelėmis. Jei pjaustysite iš karto, mėsa išleis daugiau sulčių ir nebus tokia sultinga.
  4. Smidrus ir cukinijas apkepame kelias minutes. Tai galite daryti paprastoje arba grilio keptuvėje.
  5. Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
  6. Į lėkštę dedame špinatus, apkeptas daržoves, ridikėlius, žirnelius, jautieną ir padažą.
Grįžti