Jautienos didkepsnis „Topside“ su pipiriniu baltojo vyno ir kalendros padažu

Jautienos didkepsnis „Topside" Jautienos didkepsnis „Topside"
Laikas 25 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai

Kepsniui:

  • 2 „Feel the Beef“ jautienos didkepsnių „Topside“
  • jūros druskos
  • šlakelio pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus kepimui

Padažui:

  • 2 v. š. nesūdyto sviesto
  • 1/2 stiklinės sauso baltojo vyno
  • 2 a. š. rudojo nerafinuoto cukraus
  • 2 a. š. įvairiaspalvių pipirų mišinio
  • 1 a. š. garstyčių sėklų
  • saujos šviežių kalendrų
  • 2 česnako skiltelių
  • jūros druskos
Gaminimo eiga
  1. Įkaitiname keptuvę storu dugnu (pvz., ketaus), įpilame šlakelį aliejaus. Kepame po 3 min. iš abiejų pusių.
  2. Kol mėsa kepa, nedideliame prikaistuvyje ištirpdome sviestą, įspaudžiame česnaką ir kepiname, kol suminkštės. Suberiame prieskonius, švelniai pasūdome, supilame pusę vyno ir cukrų.
  3. Kaitiname ant vidutinės kaitros maišydami, kol cukrus ištirps. Iškepusią mėsą perdedame ant pjaustymo lentelės, uždengiame folija, pabarstome druska ir paliekame 4-5 minutes pastovėti.
  4. Likusį vyną supilame į keptuvę, kurioje kepė mėsa, kad šis ištirpdytų sukepusias mėsos sultis.
  5. Skystį supilame į padažą ir dar pakaitiname, kol padažas šiek tiek sutirštės, pasūdome pagal skonį.
  6. Galiausiai įmaišome smulkintas kalendras. Kepsnius supjaustome ir apšlakstome padažu. Patiekiame iškart, kol šilti.
Grįžti