Brandinta jautiena troškinta su raudonuoju vynu ir nduja
Ingredientai
Brandinta „Feel the Beef“ jautiena troškinimui
Druska, pipirai
50 g alyvuogių aliejaus
100 g svogūnų
50 g česnakų
100 g morkų
1 skardinė pomidorų tyrės
200 ml raudonojo vyno
300 ml jautienos sultinio
Čiobrelis, laurų lapai
1 skardinė slyvų vyne
100 g saliamio „Spianata“
50 g ndujos
Petražolės, kalendra, grietinė | Patiekimui
Gaminimo eiga
Mėsą apiberiame druska ir pipirais, tada sausai pakepiname.
Su trupučiu aliejaus apkepiname smulkintus česnakus, morkas, svogūnus. Supilame pomidorų tyrę.
Į daržovių keptuvę sudedame smulkiai pjaustytą saliamį ir ndują, supilame raudonąjį vyną ir troškiname 5 min.
Sudedame apkeptą mėsą, supilame jautienos sultinį.
Viską galima perdėti į gražų indą (stiklinį, keramikinį, čanachus ar pan.). Uždedame čiobrelio ir laurų lapus, skaniname druska ir pipirais. Kepame orkaitėje 160°C apie 1-2 val., priklausomai nuo indo tūrio ir mėsos gabaliukų dydžio.
Grįžti