Rudeniškos salotos su steiku ir karamelizuotomis kriaušėmis

Jautienos didkepsnis „Topside" Jautienos didkepsnis „Topside"
Laikas 20 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • 1 „Feel the Beef“ didkepsnis „Topside“
  • Aliejus kepimui
  • Druska, pipirai
  • 1 kriaušė
  • 1 v. š. sviesto
  • 1 v. š. cukraus
  • 100 g salotų mišinio
  • Sauja karijų riešutų
  • 50 g mėlynojo pelėsinio sūrio

Padažui reikės:

  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š. klevų sirupo
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • 1 a. š. grūdėtųjų garstyčių
  • Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
  1. Kepame steiką: gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi, dedame kambario temperatūros jautienos didkepsnį ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami. Iškepusią mėsą pabarstome druska ir pipirais. Iš karto nepjaustome, leidžiame pastovėti kambario temperatūroje kol paruošime salotas. 
  2. Karamelizuojame kriaušes: kriaušes supjaustome skiltelėmis. Keptuvėje įkaitiname sviestą, dedame kriaušes. Pabarstome cukrumi ir kepame vis apversdami apie 5 minutes, kol kriaušių kraštai pradės tamsėti. 
  3. Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus. 
  4. Į lėkštę dedame salotas, karamelizuotas kriaušes, plonai pjaustytas kepsnio juosteles. Pabarstome riešutais ir užtrupiname sūrio. Apšlakstome paruoštu padažu.
Grįžti