5 česnako skiltelės, nuluptos ir supjaustytos plonais griežinėliais
4 šviežio rozmarino šakelės
2 v. š. baltojo vyno acto
Alyvuogių aliejus
Druska ir pipirai
Gaminimo eiga
Kambario temperatūros steiką nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir kepame įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek alyvuogių aliejaus: po 5 minutes iš kiekvienos pusės vidutiniškai keptam, 6-7 minutes gerai iškeptam kepsniui.
Kepsniui iškepus, dedame jį į lėkštę, pabarstome rupios druskos dribsniais bei maltais pipirais ir uždengiame aliuminio folija, kad mėsa pailsėtų ir tolygiai pasiskirstytų jos sultys.
Nuskabome rozmarino lapelius ir beriame juos į tą pačią keptuvę, kurioje kepėme kepsnį. Po 30 sekundžių sudedame česnaką ir grybus. Kepame apie 8 minutes retkarčiais pamaišydami, kol grybai šiek tiek apskrus.
Į keptuvę su grybais supilame konservuotas pupeles su visu skysčiu, įpilame 2 v. š. baltojo vyno acto ir leidžiame viskam pasitroškinti apie 5 minutes arba kol skystis sutirštės. Pasūdome ir įberiame maltų pipirų pagal skonį.
Į keptuvę ant grybų ir pupelių mišinio dedame iškeptą kepsnį, iš lėkštės supilame ir mėsos išleistas sultis.