Graikiška jautienos pietų dėžutė

Antrekotas Antrekotas
Laikas 40 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai

Jautienai:

  • 2 „Feel the Beef“ antrekotai
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 a. š. maltos rūkytos paprikos
  • 1 a. š. džiovinto raudonėlio
  • Druska, pipirai

Tzatziki padažui:

  • 4 v. š. graikiško jogurto
  • 1 nedidelis agurkas
  • 1 skiltelė česnako
  • Šlakelis citrinos sulčių
  • Saujelė šviežių krapų
  • Druska, pipirai

Pietų dėžutėms:

  • 1 stiklinė bolivinės balandos
  • 2 stiklinės vandens arba sultinio
  • 2 agurkai
  • Vyšniniai pomidorai
  • 1 raudonasis svogūnas
  • Feta
  • Juodosios alyvuogės
Gaminimo eiga
  1. Jautieną supjaustome juostelėmis ir sumaišome su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, trintu česnaku, paprika, raudonėliu, druska ir pipirais.
  2. Verdame bolivinę balandą. Kruopas nuplauname po tekančiu vandeniu, beriame į keptuvę ir minutę pakaitiname. Supilame vandenį arba sultinį. Kai vanduo užverda, sumažiname kaitrą, kad vos burbuliuotų, uždengiame keptuvę ir verdame 15 minučių. Patraukiame keptuvę nuo kaitros ir vis dar uždengtą palaikome 5 minutes.
  3. Ruošiame tzatziki padažą: jogurtą sumaišome su tarkuotu agurku, česnaku, smulkintais krapais, citrinos sultimis, druska ir pipirais.
  4. Įkaitiname keptuvę, sudedame jautieną ir maišydami kepame ant didelės kaitros apie 8 minutes.
  5. Supjaustome visas daržoves, fetą ir alyvuoges.
  6. Į pietų dėžutes dedame bolivinę balandą, jautienos juosteles, padažą, daržoves, fetą ir alyvuoges.

 

Taip paruoštas pietų dėžutes šaldytuve galima laikyti iki 3 dienų.

Grįžti