Taco jautienos ir ryžių troškinys
Ingredientai
- 1 pakuotė „Feel the Beef“ kepsnio „Minutė“
- Aliejus kepimui
- 1 svogūnas
- 1 raudonoji paprika
- 2 skiltelės česnako
- 3 v. š. Taco prieskonių mišinio
- 200 g konservuotų juodųjų pupelių
- 200 g konservuotų kukurūzų
- 400 g konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
- 400 ml jautienos sultinio
- Druska, pipirai
- 125 g plikytų ryžių
- Čederis | Patiekimui
- Jogurtas | Patiekimui
- Avokadas | Patiekimui
- Šviežia kalendra | Patiekimui
- Aitrioji paprika | Patiekimui
- Žalioji citrina | Patiekimui
Gaminimo eiga
- Jautieną supjaustome nedideliais kubeliais.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame jautieną ir kepiname apie 5 minutes maišydami.
- Į keptuvę beriame kubeliais smulkintą svogūną ir papriką bei smulkintą česnaką. Viską kepame maišydami kelias minutes.
- Į keptuvę beriame taco prieskonių mišinį, išmaišome. Jei taco prieskonių mišinio neturite, naudokite lygiomis dalimis: maltą papriką, maltą aitriąją papriką, maltą kuminą, česnako miltelius, svogūno miltelius bei džiovintą raudonėlį.
- Į keptuvę suberiame pupeles, kukurūzus, pomidorus, supilame sultinį, beriame druskos ir pipirų.
- Į keptuvę suberiame ryžius, išmaišome. Kai sultinys užverda, sumažiname kaitrą, kad vos burbuliuotų ir troškiname uždengę 20 minučių.
- Ant viršaus beriame tarkuoto čederio, uždengiame keptuvę kelioms minutėms, kol sūris išsilydo.
- Patiekdami apšlakstome jogurtu, dedame avokado kubelių, kalendros, aitriosios paprikos ir žaliosios citrinos.
Grįžti