Jautienos troškinys su spanguolėmis

Jautiena troškinimui Jautiena troškinimui
Laikas 120 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai
  • 2 pakuotės „Feel the Beef“ jautienos troškinimui
  • Aliejus kepti
  • Druska, pipirai
  • 1 svogūnas
  • 2 morkos
  • 250 g rudųjų pievagrybių
  • 4 skiltelės česnako
  • 2 v. š. miltų
  • 1/2 stiklinės sauso raudonojo vyno
  • 400 ml jautienos sultinio
  • 1 v. š. balzaminio acto
  • 1 v. š. Vorčesterio padažo
  • 1 v. š. medaus
  • Šviežias čiobrelis
  • Šviežias rozmarinas
  • 200 g šviežių arba šaldytų spanguolių
Gaminimo eiga
  1. Geriausia troškinį gaminti ketaus puode. Jei neturite, pradžioje viską apkepinkite keptuvėje ir vėliau perkelkite į puodą, tinkamą troškinimui.
  2. Puode įkaitiname aliejų ir ant didelės kaitros apkepiname kiekvieną jautienos gabalėlį po 2 minutes iš kelių pusių, kad kraštai paruduotų. Mėsa neturi pilnai iškepti, reikia tik apskrudinti. Apskrudintus jautienos gabalėlius pabarstome druska, pipirais ir atidedame.
  3. Į puodą pilame dar šiek tiek aliejaus, dedame smulkintą svogūną ir morkas. Maišydami kepiname kelias minutes. Šalia suberiame perpus perpjautus pievagrybius, įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę. Apkepintas daržoves pabarstome druska ir pipirais. Prie daržovių beriame miltus ir maišydami kepiname minutę.
  4. Į puodą pilame vyną ir kaitiname kelias minutes, kol išgaruoja alkoholis.
  5. Supilame sultinį, actą, Vorčesterio padažą, medų, išmaišome.
  6. Į puodą grąžiname jautieną. Skystis turi dengti bent 2/3 mėsos. Įdedame kelias čiobrelio ir rozmarino šakeles.
  7. Sumažiname kaitrą, kad skystis vos burbuliuotų, uždengiame puodą ir troškiname 1,5 valandos.
  8. Likus 20 minučių iki pabaigos į puodą suberiame spanguoles ir paruošiame bulvių košę.
  9. Paruoštą troškinį patiekiame su bulvių koše, o jei norisi patiekti gražiau, ant viršaus beriame šviežių spanguolių, čiobrelio ir rozmarino.
Grįžti