1 skardinė (440 ml) tamsaus alaus (gali būti nealkoholinis)
4 šaukštai pomidorų pastos
2 stiklinės jautienos sultinio
3 morkos
keletas čiobrelių stiebų
2 laurų lapai
Gaminimo eiga
Keptuvėje pakaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir 2 šaukštus sviesto. Apkepinkite jautienos gabalėlius po 1–1,5 min. iš visų pusių, pabarstykite druska, pipirais. Kai tik mėsos gabalėlių paviršius gražiai apskrus, keptuvę nukelkite nuo kaitros ir palikite pastovėti.
Į storadugnį puodą įpilkite 2 šaukštus aliejaus, įdėkite 2 šaukštus sviesto, pakaitinkite. Apkepinkite svogūnus, kol taps permatomi. Prie svogūnų įdėkite sutrintą česnaką, pakepkite pusę minutės. Tada suberkite griežinėliais pjaustytas morkas ir susmulkintus salierus.
Išmaišykite, pakepkite keletą minučių. Užberkite miltų, išmaišykite, vėl keletą minučių pakepkite. Tada supilkite alų, sultinį, sudėkite pomidorų pastą, įmeskite čiobrelių stiebelius ir laurų lapus. Galiausiai sudėkite į troškinį apkeptus mėsos gabalėlius. Uždenkite puodą dangčiu ir troškinkite ant nedidelės kaitros 1 val.
Bebaigiant troškintis paragaukite, jei reikia, įberkite druskos, pipirų. Patiekite su bulvių koše, pagardinta petražolių ir aliejaus padažu.