Airiškas jautienos troškinys

Jautiena troškinimui Jautiena troškinimui
Laikas 3 val
Porcijos 8 porcijos
Ingredientai
  • Apie 800 g „Feel The Beef“ jautienos troškinimui
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus kepimui
  • 3 morkų
  • 3 svogūnų
  • 3 lapkotinio saliero stiebų
  • 3 česnako skiltelių
  • 200 g pjaustytos karšto rūkymo šoninės
  • 3 v.š. miltų
  • 1 v.š. pomidorų pastos
  • 1 skardinės airiško tamsaus alaus
  • 0,5 l jautienos sultinio
  • Poros lauro lapų, žiupsnelio dž. čiobrelių
  • Pagal skonį duskos ir maltų juodųjų pipirų

Patiekti:

  • bulvių košės
Gaminimo eiga
  1. Valandą prieš kepimą mėsą išimkite iš šaldytuvo. Brandintos mėsos neplaukite tik nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir apibarstykite druska su pipirais. Svogūnus su česnakais nulupkite ir susmulkinkite. Morkas nuskuskite ir kartu su salierų kotais supjaustykite.
  2. Troškinimui skirtame puode ant alyvuogių aliejaus apkepinkite mėsą. Kai ji apkeps, išimkite iš puodo, o į jį sudėkite pjaustytus svogūnus su česnakais. Kai jie apkeps, sudėkite pjaustytus šoninės kubelius. Tada pjaustytas morkas su salierais. Maišykite, kad viskas gražiai apkeptų, o galiausiai atgal į puodą sudėkite ir anksčiau apkeptą mėsą, berkite miltus ir gerai išmaišykite.
  3. Tada ant visų apkeptų ingredientų užpilkite alų, palaukite kol jis užvirs, sukrėskite pomidorų tyrę ir supikite sultinį. Uždenkte puodą, sumažinkite ugnį ir lėtai troškinkite ant mažos kaitros apie 2,5 val., kol mėsa pilnai suminkštės.
  4. Skaniausia šį troškinį patiekti su bulvių koše.
Grįžti