Jautienos antrekotas su daržovių salsa

Antrekotas Antrekotas
Laikas 20 min
Porcijos 1 porcija
Ingredientai
  • „Feel the Beef“ jautienos antrekotas
  • 30 g alyvuogių aliejaus
  • Druska, pipirai
  • Šviežias čiobrelis
  • 10 g česnako
  • 30 g sviesto
  • 1 skardinė baklažanų su adžika (450 g)
  • 10 g šviežios kalendros
  • 2 g kedrinių pinijų
  • 1 skardinė vyšninių pomidorų savo sultyse (400 g)
  • 20 g kaparių uogų acte
Gaminimo eiga
  1. Mėsą 30 min. palaikome kambario temperatūroje, nusausiname. Mėsą tepame aliejumi, apiberiame druska ir pipirais.
  2. Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir apkepame mėsą iš abiejų pusių.
  3. Į keptuvę dedame šakelę čiobrelio ir česnako skilteles, o pačią keptuvę – į iki 220 °C įkaitintą orkaitę 3-5 minutėms.
  4. Galiausiai išimame keptuvę iš orkaitės ir ant mėsos dedame sviesto kubelius – leidžiame jiems ištirpti. Prieš patiekdami leidžiame mėsai 5 min. „pailsėti“.
  5. Ruošiame garnyrą: puode pakaitiname konservuotus pomidorus bei baklažanus. Pagardiname juos druska, pipirais, smulkinta kalendra, kaparių uogomis bei kedrinėmis pinijomis.
Grįžti