Azijietiškas steikas su riešutų sviesto padažu

Jautienos didkepsnis „Topside" Jautienos didkepsnis „Topside"
Laikas 15 min
Porcijos 1 porcija
Ingredientai

Ingredientai:

  • 1 „Feel the Beef“ kepsnys „Topside“
  • Aliejus kepimui
  • Druska, pipirai
  • Žemės riešutai | Patiekimui
  • Sezamų sėklos | Patiekimui
  • Šviežia kalendra | Patiekimui
  • Aitrioji paprika | Patiekimui

Padažui reikės:

  • 1 v. š. glotnaus riešutų sviesto
  • 1 v. š. sojų padažo
  • 1 a. š. skrudintų sezamų aliejaus
  • 1/2 a. š. rudojo cukraus
  • 1 v. š. vandens
Gaminimo eiga
  1. Ruošiame steiką: gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi, dedame kambario temperatūros jautieną ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami. Iškepusią mėsą pabarstome druska ir pipirais. Iš karto nepjaustome, leidžiame pastovėti kambario temperatūroje 5 minutes.
  2. Ruošiame padažą: indelyje sumaišome visus ingredientus.
  3. Steiką supjaustome plonomis juostelėmis, apšlakstome paruoštu padažu, pabarstome smulkintais žemės riešutais, sezamų sėklomis, aitriosios paprikos griežinėliais ir šviežia kalendra.
Grįžti