Bolivinės balandos, krevečių ir jautienos dubenėlis
Jautienos didkepsnis „Topside"
20-30 min
2 porcijos
Ingredientai
1 „Feel the Beef“ brandintos jautienos kepsnio „Topside“
8 didelių krevečių
1 stiklinės bolivinės balandos
Saujos ridikėlių
2 česnako skiltelių
Mango
Marinuotų kelmučių arba „Shimei“ grybų
2 v. š. majonezo
Šlakelio aštraus padažo
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Šlakelio sojų padažo
Šlakelio žaliosios citrinos sulčių
Žiupsnelio citrinžolės
Žiupsnelio aitriosios paprikos
Žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga
Išvirkite bolivinę balandą.
Kol kruopos verda, išvalytas krevetes sudėkite į dubenį, užberkite citrinžolės, aitriosios paprikos, druskos, pipirų bei tarkuotus česnakus, įpilkite šlakelį sojų padažo, citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus, palikite 20 minučių marinuotis.
Į iki 200 °C įkaitintą kepsninę įdėkite aliejumi apteptą jautienos kepsnį bei marinuotas krevetes ir kepkite po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Iškeptą jautieną supjaustykite juostelėmis ir pagardinkite druska bei pipirais.
Į dubenį įdėkite majonezo, įpilkite aštraus padažo ir maišytuvu išplakite iki vientisos masės. Į dubenėlius sudėkite išvirtą bolivinę balandą, ant viršaus išdėliokite keptas krevetes, šone – jautienos riekeles, marinuotus grybus, griežinėliais pjaustytus ridikėlius, kubeliais pjaustytą mangą ir viską apšlakstykite padažu.