Brandinta jautiena troškinta su raudonuoju vynu ir nduja

Jautiena troškinimui Jautiena troškinimui
Laikas 40 min
Porcijos 6 porcijos
Ingredientai
  • Brandinta „Feel the Beef“ jautiena troškinimui
  • Druska, pipirai
  • 50 g alyvuogių aliejaus
  • 100 g svogūnų
  • 50 g česnakų
  • 100 g morkų
  • 1 skardinė pomidorų tyrės
  • 200 ml raudonojo vyno
  • 300 ml jautienos sultinio
  • Čiobrelis, laurų lapai
  • 1 skardinė slyvų vyne
  • 100 g saliamio „Spianata“
  • 50 g ndujos
  • Petražolės, kalendra, grietinė | Patiekimui
Gaminimo eiga
  1. Mėsą apiberiame druska ir pipirais, tada sausai pakepiname.
  2. Su trupučiu aliejaus apkepiname smulkintus česnakus, morkas, svogūnus. Supilame pomidorų tyrę.
  3. Į daržovių keptuvę sudedame smulkiai pjaustytą saliamį ir ndują, supilame raudonąjį vyną ir troškiname 5 min.
  4. Sudedame apkeptą mėsą, supilame jautienos sultinį.
  5. Viską galima perdėti į gražų indą (stiklinį, keramikinį, čanachus ar pan.). Uždedame čiobrelio ir laurų lapus, skaniname druska ir pipirais. Kepame orkaitėje 160°C apie 1-2 val., priklausomai nuo indo tūrio ir mėsos gabaliukų dydžio.
Grįžti