Gaminimo eiga
- Mėsą 30 min. palaikome kambario temperatūroje, nusausiname. Mėsą tepame aliejumi, apiberiame druska ir pipirais.
- Dalį sviesto sumaišome su smulkiai kapotais česnakais ir rozmarinais.
- Gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi ir joje apkepame mėsą iš visų pusių.
- Keptuvę dedame į orkaitę (220°C 3-5 min.).
- Išimame keptuvę iš orkaitės ir ant apkeptos mėsos dedame česnakų, sviesto, rozmarinų mišinį. Prieš patiekdami, leidžiame mėsai 5 min. „pailsėti“.
Garnyras:
Ant trupučio aliejaus pakaitiname smulkintą česnaką, rozmariną, raudonuosius svogūnus, apvirtus šparagus ir bulves. Kai daržovės baigia kepti, sudedame pomidorus savo sultyse bei grilintus artišokus. Pagardiname druska ir pipirais.