Brandintos jautienos nugarinė su vaisių lečo
Ingredientai
- „Feel the Beef“ brandinta jautienos nugarinė
- 30 g alyvuogių aliejaus
- Druska, pipirai, cukrus
- Šviežias rozmarinas
- 30 g česnako
- 100 g svogūnų
- 1 skardinė pomidorų savo sultyse
- 100 g slyvų vyne
- 100 g mini obuoliukų
- 200 g raudonųjų ir geltonųjų paprikų
- 100 g morkų
- Petražolės, kalendra, aitriosios paprikos
Gaminimo eiga
- Mėsą 30 min. palaikome kambario temperatūroje, nusausiname. Mėsą tepame aliejumi, apiberiame druska ir pipirais.
- Gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi ir apkepame mėsą iš visų pusių.
- Į keptuvę pridedame česnako, rozmarino ir šauname į orkaitę (220°C 2-3 min.). Prieš patiekdami, leidžiame mėsai 5 min. „pailsėti“.
- Ruošiame garnyrą: ant trupučio aliejaus pakaitiname smulkintą česnaką, svogūnus, morkas, paprikas. Supilame pomidorus, sudedame slyvas bei obuoliukus. Viską trumpai patroškiname. Pagardiname druska, cukrumi ir pipirais.
Grįžti