2 stiklinių (500 ml) jautienos sultinio | Geriausia – naminio, bet tinka ir kubelis
600 ml sauso raudonojo vyno | Geriausia Pinot Noir arba Chianti švelnesniam skoniui
2 lauro lapelių
Saujelės šviežio čiobrelio
Šviežių petražolių | Patiekimui
Gaminimo eiga
Jei turite, šiam patiekalui geriausia naudoti ketaus puodą, kuriame galima ir kepti, ir troškinti. Jei neturite, tuomet apkepinimui reikės keptuvės, o vėliau – troškinimui orkaitėje tinkamo puodo.
Šoninės riebaluose apkepiname perlinius svogūnus ir pievagrybius. Apkepusius atidedame.
Į puodą / keptuvę pilame aliejaus ir ant didelės kaitros partijomis apskrudiname jautienos gabalėlius. Pilnai iškepti nereikia, svarbiausia kuo geriau apskrudinti mėsos išorę.
Skrudinamą jautieną pabarstome druska, pipirais ir apskrudusią atidedame.
Keptuvėje / puode išlydome sviestą, suberiame stambiais gabalėliais pjaustytas morkas, kepiname apie 5 minutes. Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę. Sudedame pomidorų pastą, išmaišome. Beriame miltus, išmaišome.
Palengva pilame sultinį, visą laiką intensyviai maišydami, kad padažas taptų tolygus, be miltų gumulėlių. Tuomet supilame vyną, užverdame. Įberiame šiek tiek druskos, pipirų, dedame lauro lapelius ir čiobrelį, į puodą grąžiname šoninę ir mėsą.
Perkeliame puodą į 160°C laipsnių orkaitę ir troškiname 1,5 valandos. Galima troškinti ir ant viryklės uždengus dangčiu ant mažos kaitros, kad padažas visą laiką lengvai burbuliuotų.
Po 1,5 valandos troškinimo, į puodą sudedame anksčiau apkepintus svogūnus ir pievagrybius, troškiname dar 1 valandą.
Po 2,5 valandų orkaitėje mėsa bus itin minkšta, o padažas – tirštas ir aromatingas.
Patiekti skaniausia su bulvių koše.