Burrito dubenėliai su jautiena

Kepsnys „Minutė" Kepsnys „Minutė"
Laikas 60 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai

Marinatui reikės:

  • 1 žaliosios citrinos
  • 2 česnako skiltelių
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. malto kumino
  • Druskos, pipirų
  • Saujelės šviežios kalendros

Padažui reikės:

  • 1 žaliosios citrinos
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 v. š. medaus
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. džiovinto raudonėlio
  • 1/2 a. š. malto kumino
  • Čili dribsnių
  • Druskos, pipirų
  • Saujelės šviežios kalendros
Gaminimo eiga
  1. Ruošiame marinatą: žaliąją citriną nutarkuojame ir išspaudžiame sultis. Susmulkiname česnaką ir kalendrą. Šlakelį žaliosios citrinos sulčių bei šiek tiek smulkintos kalendros atidedame gvakamolei. Indelyje maišome žaliosios citrinos žievelę, sultis, česnaką, alyvuogių aliejų, kuminą, druską, pipirus bei kalendrą.
  2. Marinuojame jautienos kepsnius: mėsą dedame į indą ir pilame paruoštą marinatą. Marinuojame apie 30 min.
  3. Išverdame ryžius.
  4. Gaminame gvakamolę: avokadą nulupame, išimame kauliuką ir minkštimą sutriname šakute. Pusę pomidoro supjaustome smulkiais kubeliais ir dedame prie trinto avokado. Kartu įmaišome nuo marinato ruošimo likusias sultis bei smulkintą kalendrą. Beriame druskos ir pipirų.
  5. Supjaustome likusius pomidorus. Nuplauname juodąsias konservuotas pupeles.
  6. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kambario temperatūros jautieną kepame po keletą minučių iš kiekvienos pusės. Išėmę mėsą iš keptuvės leidžiame jai pailsėti 5-10 min. Tuomet kepsnį supjaustome plonomis juostelėmis.
  7. Paruošiame padažą: nutarkuojame žaliosios citrinos žievelę ir išspaudžiame sultis. Susmulkiname česnaką ir kalendrą. Sumaišome visus ingredientus: žaliosios citrinos žievelę ir sultis, česnaką, medų, alyvuogių aliejų, džiovintą raudonėlį, maltą kuminą, čili dribsnius, druską, pipirus bei kalendrą.
  8. Į dubenėlius dedame ryžius. Ant viršaus dėliojame jautienos juosteles, juodąsias pupeles, konservuotus kukurūzus, pomidorus, gvakamolę. Apšlakstome paruoštu padažu. Patiekiame su kalendra ir žaliosios citrinos ketvirčiais.
Grįžti