Pirma, paruoškite jautienos ragu. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite, morkas nuskuskite ir sutarkuokite, salierų kotus smulkiai supjaustykite. Pakepinkite svogūnus su česnakais keptuvėje ant alyvuogių aliejaus, kai apkeps, sudėkite smulkintą jautieną ir maišydami apkepkite, kol taps biri. Mėsą gardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, cukrumi ir raudonėliais. Druskos berkite mažiau, nei įprasta, nes cukinijos bus irgi sūdytos. Tada apkepti berkite tarkuotas morkas ir pjaustytus salierų kotus. Kol viskas kepa, pomidorus nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite jų odeles, supjaustykite. Pjaustytus pomidorus sudėkite į keptuvę, sukrėskite pomidorų pastą ir toliau troškinkite ant žemos temperatūros apie 30 minučių.
Kol jautienos ragu troškinasi, paruoškite cukiniją. Cukinijas geriau rinkitės neperaugusias, dar su nesusiformavusiomis sėklomis. Jas supjaustykite kuo plonesnėmis juostelėmis, aš jas 0,5 cm storio lengvai supjaustau ilgesniu peiliu, bet galite panaudoti ir specialią daržovių pjaustyklę. Cukinijų juosteles iš abiejų pusių apibarstykite druska ir dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad jis sugertų išsiskyrusias cukinijų sultis. Palikite 10 minučių, kad sūdytos cukinijos išskirtų kuo daugiau sulčių. Po to dar kiekvieną cukinijos juostelę nusausinkite sausu popieriniu rankšluosčiu atskirai.
Formuokite lazaniją. Kepimo indą ištepkite alyvuogių aliejumi ir dėkite pirmąjį nusausintų cukinijų sluoksnį, ant jų pilkite dalį jautienos ragu, kad pilnai padengtų cukinijas, berkite tarkuoto kietojo sūrio ir uždenkite cukinijų juostelėmis, tada vėl jautienos ragu, tarkuoto sūrio, cukinijų juostelių. Man gavosi 4 cukinijų sluoksniai. Paskutinis sluoksnis turėtų būti cukinijų, jį apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite džiovintais raudonėliais, pašaukite kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 30 minučių.
Apkepusią po 30 minučių cukinijų lazaniją ištraukite iš orkaitės ir apdėliokite pjaustytomis mocarelos riekelėmis, pašaukite į orkaitę kepti dar 10-15 minučių. Iškepusią cukinijų lazaniją palikite bent 10 minučių ir tik tada pjaustykite.