HARISSA grill steiko juostelės su karamelizuotu ananasu, paprikomis ir HARISSA jogurtu

Nugarinė Nugarinė
Laikas 30 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai

Harrisa prieskonių mišiniui reikės:

  • 1 a. š. malto kumino
  • 1 a. š. kmynų sėklų
  • 1 a. š. maltos rūkytos paprikos
  • 1 a. š. česnako granulių
  • 1 a. š. smulkintos džiovintos kalendros
  • Druskos, pipirų

Harissa jogurtui reikės:

  • 100 g graikiško jogurto
  • 1 a. š. Harissa pastos
  • 1 a. š. maltos rūkytos paprikos
Gaminimo eiga
  1. Indelyje paruošiame Harissa prieskonių mišinį: sumaišome maltą kuminą, kmynų sėklas, maltą rūkytą papriką, česnako granules, smulkintą džiovintą kalendrą, druską ir pipirus.
  2. Paruoštu Harissa prieskonių mišiniu įtriname jautienos nugarinės kepsnius.
  3. Ananasą supjaustome griežinėliais, nupjauname žievę ir išpjauname griežinėlių viduriukus.
  4. Ant abiejų ananaso riekelių pusių pašlakstome žaliosios citrinos sulčių ir pabarstome rudojo cukraus.
  5. Perpjauname paprikas pusiau, išimame sėklytes ir supjaustome juostelėmis.
  6. Paprikas dedame į gilesnį indą, pabarstome druska, pipirais ir pašlakstome alyvuogių aliejumi.
  7. Į iki 250 laipsnių įkaitintą grilį dedame jautienos kepsnius, ananaso griežinėlius, paprikos juosteles ir jį uždarome.
  8. Jautieną kepame po 3 minutes iš abiejų pusių. Jeigu turite, naudokite mėsos termometrą – vidutiniškai iškeptos jautienos vidinė temperatūra bus apie 57 °C.
  9. Paprikos juosteles kepame po keletą minučių iš abiejų pusių, o ananaso riekeles po 5 minutes iš abiejų pusių.
  10. Išėmę mėsą iš grilio leidžiame jai pastovėti 5–10 min., tuomet supjaustome juostelėmis.
  11. Gaminame Harissa jogurtą: indelyje sumaišome graikišką jogurtą, Harissa pastą ir maltą rūkytą papriką.
  12. Į lėkštes dėliojame keptas steiko juosteles, ananaso griežinėlius ir paprikas. Patiekiame su paruoštu Harissa jogurtu ir pabarstome šviežios mėtos lapeliais.
Grįžti