Ilonos mamos kotletukai
Ingredientai
- 1 kg „Feel the Beef“ maltos brandintos jautienos
- 2 tarkuoti svogūnai
- 2 kiaušiniai
- Žiupsnelis druskos bei pipirų
- Žiupsnelis raudonosios paprikos miltelių
- Šviežias bazilikas
- 400 ml pieno
- 6 v. š. miltų
- Alyvuogių aliejus
- 500 ml grietinėlės
- 500 ml sultinio
- Ryšulėlis krapų
Gaminimo eiga
- Į maltos jautienos masę įmušame kiaušinius, suberiame svogūnus, miltus, prieskonius, įpilame pieno, viską gerai išmaišome ir paliekame pastovėti valandai.
- Tuomet suformuojame kotletukus ir apkepame juos keptuvėje.
- Apkepę sudedame į puodą, užpilame grietinėle bei sultiniu, suberiame smulkintus krapus, pagardiname druska, pipirais ir patroškiname apie 20 min.
- Kotletukus patiekiame su bulvių koše ar kitu mėgstamu garnyru.
Grįžti