Išpjovos steikas su parmezano plutele

Jautienos išpjova Jautienos išpjova
Laikas 15 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai

„Ranch“ padažui reikės:

  • 200 g grietinės
  • 2 v. š. majonezo
  • 1/2 a. š. šviežių krapų
  • 1/2 a. š. šviežių petražolių
  • 1/2 a. š. česnako miltelių
  • 1/2 a. š. svogūno miltelių
  • Druskos, pipirų
  • Šlakelio citrinos sulčių
Gaminimo eiga
  1. Sumaišome visus „Ranch“ padažo ingredientus.
  2. Sumaišome 1 v. š tarkuoto parmezano su 2 v. š. „Ranch“ padažo. Likusį 1 v. š. tarkuoto parmezano maišome su džiūvėsėliais bei tirpintu sviestu.
  3. Orkaitėje įjungiame grilio (skrudinimo) funkciją ir įkaitiname iki 220°C laipsnių.
  4. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kambario temperatūros jautieną kepame maždaug po tris minutes iš abiejų pusių. Jautieną kepame šiek tiek mažiau nei įprastai, nes ją dar dėsime į orkaitę. Jeigu turite, naudokite mėsos termometrą. Pavyzdžiui, jeigu mėgstate vidutiniškai iškeptą jautieną, kurios vidinė temperatūra būna apie 54 °C, ruošdami šį receptą, mėsą išimkite iš keptuvės jai dar nepasiekus šios temperatūros, t.y., kai termometras rodo keliais laipsniais mažiau. Jautieną pabarstome druska ir pipirais.
  5. Ant steiko dedame parmezano ir „Ranch“ padažo mišinį, o ant viršaus barstome parmezano, džiūvėsėlių ir sviesto trupinius.
  6. Steiką dedame aukščiausioje orkaitės dalyje (arčiausiai kaitinimo elemento). Kepame 1-2 min., kol parmezano plutelė gražiai apskrunda.
Grįžti