Jautiena su aštuonkoju, vyno padažu ir sezoninėmis daržovėmis

Nugarinė Nugarinė
Laikas 25 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • 2 brandintų „Feel the Beef“ jautienos nugarinių
  • 250 g virtų aštuonkojo čiuptuvų
  • 200 ml raudonojo vyno
  • 2 česnako skiltelių
  • Kelių mėgstamų sezoninių daržovių
  • Citrinos
  • Ryšulėlio šviežio čiobrelio
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga
  1. Į įkaitiną keptuvę įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, suberiame pjaustytas česnako skilteles ir smulkintą šviežią čiobrelį. Lengvai apkepame ir įpilame raudonojo vyno. Šildome padažą, kol nugaruos apie 30 % skysčio.
  2. Daržoves apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska ir pipirais.
  3. Jautienos nugarinę apie 20-30 min. palaikome kambario temperatūroje. Vėliau aptepame aliejumi ir kepame iki 200°C laipsnių įkaitintoje kepsninėje apie 3 minutes iš kiekvienos pusės (arba kol vidinė temperatūra pasieks 53°C).
  4. Kepsninėje apkepame virtus aštuonkojo čiuptuvus ir sezonines daržoves. Jautienai iškepus leidžiame jai pailsėti ir tuomet supjaustome bei apibarstome druska ir pipirais.
  5. Iškeptus aštuonkojo čiuptuvus pagardiname šlakeliu citrinos sulčių.
  6. Jautieną patiekiame kartu su keptomis daržovėmis ir aštuonkoju. Viską užpilame vyno padažu.
Grįžti