Jautienos didkepsnis su citrininiu sviestu ir žiediniais kopūstais
Jautienos didkepsnis „Topside"
30 min
2 porcijos
Ingredientai
Citrininiam sviestui:
100 g sviesto
½ citrinos žievelės
1 v. š. kaparėlių
2 v. š. citrinos sulčių
Žiupsnelio druskos
Patiekalui:
330 g „Feel the Beef“ brandintos jautienos didkepsnio „Topside“
1 žiedinio kopūsto
1 česnako skiltelės
2 v. š. sezamų sėklų
2 v. š. citrinos sulčių
4 v. š. alyvuogių aliejaus
Petražolių lapelių | Papuošimui
Druskos
Gaminimo eiga
Gaminame citrininį sviestą – virtuviniame kombaine sumalame sviestą, kaparėlius, citrinos sultis ir žievelę su žiupsneliu druskos, kol gausime vientisą masę. Dedame į šaldytuvą.
Žiedinį kopūstą supjaustome žiedeliais, didesniuosis perpjauname perpus. Pabarstome druska, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepkite 200°C orkaitėje apie 20 minučių, kol krašteliai apskrus.
Sezamų sėklas paskrudiname keptuvėje nuolat maišydami, kad nesudegtų. Sumaišome sėklas su skiltele tarkuoto česnako, 2 šaukštais citrinų sulčių ir 2 šaukštais alyvuogių aliejaus.
Kepsnį įtriname alyvuogių aliejumi ir kepame įkaitintoje keptuvėje po 4 minutes iš abiejų pusių vidutiniškai keptam kepsniui.
Iškepusį kepsnį patepame citrininiu sviestu ir leidžiame keletą minučių „pailsėti“, o tuomet supjaustome juostelėmis. Patiekiame su žiediniais kopūstais, apliejame sezamų pagardu, o ant viršaus uždedame likusį citrininį sviestą bei pabarstome smulkintais petražolių lapeliais.