Jautienos didkepsnis „Topside“ su pipiriniu baltojo vyno ir kalendros padažu
Jautienos didkepsnis „Topside"
25 min
2 porcijos
Ingredientai
Kepsniui:
2 „Feel the Beef“ jautienos didkepsnių „Topside“
jūros druskos
šlakelio pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus kepimui
Padažui:
2 v. š. nesūdyto sviesto
1/2 stiklinės sauso baltojo vyno
2 a. š. rudojo nerafinuoto cukraus
2 a. š. įvairiaspalvių pipirų mišinio
1 a. š. garstyčių sėklų
saujos šviežių kalendrų
2 česnako skiltelių
jūros druskos
Gaminimo eiga
Įkaitiname keptuvę storu dugnu (pvz., ketaus), įpilame šlakelį aliejaus. Kepame po 3 min. iš abiejų pusių.
Kol mėsa kepa, nedideliame prikaistuvyje ištirpdome sviestą, įspaudžiame česnaką ir kepiname, kol suminkštės. Suberiame prieskonius, švelniai pasūdome, supilame pusę vyno ir cukrų.
Kaitiname ant vidutinės kaitros maišydami, kol cukrus ištirps. Iškepusią mėsą perdedame ant pjaustymo lentelės, uždengiame folija, pabarstome druska ir paliekame 4-5 minutes pastovėti.
Likusį vyną supilame į keptuvę, kurioje kepė mėsa, kad šis ištirpdytų sukepusias mėsos sultis.
Skystį supilame į padažą ir dar pakaitiname, kol padažas šiek tiek sutirštės, pasūdome pagal skonį.
Galiausiai įmaišome smulkintas kalendras. Kepsnius supjaustome ir apšlakstome padažu. Patiekiame iškart, kol šilti.