Jautienos didkepsnis užkeptas pievagrybiais ir parmezano sūriu

Jautienos didkepsnis „Topside" Jautienos didkepsnis „Topside"
Laikas 25 min
Porcijos 5 porcijos
Ingredientai
  • 5 „Feel the Beef“ jautienos didkepsniai „Topside“
  • 500 g pievagrybių
  • 300 g svogūnų
  • 100 g česnakų
  • 10 g šviežio čiobrelio
  • 10 g šviežio rozmarino
  • 4 kiaušinio tryniai
  • 100 ml grietinėlės
  • 30 g česnakų laiškų
  • 100 g parmezano
  • 1 v. š. Dižono garstyčių
  • Druska ir pipirai
  • 50 g aliejaus
  • 1 cukinija
  • 300 g smidrų
  • 300 g vyšninių pomidorų su šakelėmis
Gaminimo eiga
  1. Aliejuje pakepiname smulkintą svogūną, nepjaustytą česnaką, čiobrelį ir rozmariną.
  2. Supjaustytus grybus pakepame kartu su svogūnais.
  3. Suplakame grietinėlę, sumaišome su kiaušinių tryniais ir sumaišome su grybais bei svogūnais, pagardiname pjaustytais česnakų laiškais. Masę paskaniname druska ir pipirais.
  4. Jautieną pagardiname druska ir pipirais, aptepame aliejumi. Kiekvieną pusę kepame po 4 minutes. Garstyčiomis patepame mėsos viršų, ant viršaus dedame grybų masę ir apibarstome parmezanu. Kepame apie 3 min., kol išsilydys sūris.
  5. Cukiniją, smidrus ir pomidorus apkepame grilyje.
Grįžti