Jautienos didkepsnis užkeptas pievagrybiais ir parmezano sūriu
Jautienos didkepsnis „Topside"
25 min
5 porcijos
Ingredientai
5 „Feel the Beef“ jautienos didkepsniai „Topside“
500 g pievagrybių
300 g svogūnų
100 g česnakų
10 g šviežio čiobrelio
10 g šviežio rozmarino
4 kiaušinio tryniai
100 ml grietinėlės
30 g česnakų laiškų
100 g parmezano
1 v. š. Dižono garstyčių
Druska ir pipirai
50 g aliejaus
1 cukinija
300 g smidrų
300 g vyšninių pomidorų su šakelėmis
Gaminimo eiga
Aliejuje pakepiname smulkintą svogūną, nepjaustytą česnaką, čiobrelį ir rozmariną.
Supjaustytus grybus pakepame kartu su svogūnais.
Suplakame grietinėlę, sumaišome su kiaušinių tryniais ir sumaišome su grybais bei svogūnais, pagardiname pjaustytais česnakų laiškais. Masę paskaniname druska ir pipirais.
Jautieną pagardiname druska ir pipirais, aptepame aliejumi. Kiekvieną pusę kepame po 4 minutes. Garstyčiomis patepame mėsos viršų, ant viršaus dedame grybų masę ir apibarstome parmezanu. Kepame apie 3 min., kol išsilydys sūris.