Teriyaki jautienos iešmeliai
Ingredientai
- „Feel the Beef“ sprandinės kepsnys
- 1 raudonasis svogūnas
- Šviežias ananasas
- Sezamų sėklos | Patiekimui
- Šviežios petražolės | Patiekimui
Padažui / marinatui:
- 5 v. š. sojų padažo / Tamari (jei norisi be glitimo)
- 5 v. š. vandens
- 1 v. š. ryžių acto
- 1 v. š. skrudintų sezamų aliejaus
- 1 v. š. rudojo cukraus
- 1 skiltelės česnako
- 2 cm imbiero šaknies
- 1 a. š. krakmolo
Gaminimo eiga
- Indelyje sumaišome visus marinato ingredientus išskyrus krakmolą.
- Jautieną supjaustome gabalėliais ir sumaišome su puse marinato. Leidžiame marinuotis valandą.
- Svogūną ir ananasą supjaustome panašaus dydžio, kaip ir jautiena, gabalėliais.
- Ant iešmelių suveriame jautieną, svogūnus, ananasą.
- Orkaitėje įjungiame grilio funkciją, 250°C ir kepame iešmelius apie 15-20 minučių, kepimo viduryje apverčiame.
- Likusią pusę marinato sumaišome su krakmolu ir pakaitiname keptuvėje maišydami kelias minutes, kol padažas sutirštės.
- Paruoštu tirštu padažu aptepame iškepusius jautienos iešmelius. Valgykite atvėsusius kaip užkandį arba karštus, su virtais ryžiais.
Grįžti