Teriyaki jautienos iešmeliai

Jautienos sprandinė Jautienos sprandinė
Laikas 80 min
Porcijos 4 iešmeliai
Ingredientai
  • „Feel the Beef“ sprandinės kepsnys
  • 1 raudonasis svogūnas
  • Šviežias ananasas
  • Sezamų sėklos | Patiekimui
  • Šviežios petražolės | Patiekimui

Padažui / marinatui:

  • 5 v. š. sojų padažo / Tamari (jei norisi be glitimo)
  • 5 v. š. vandens
  • 1 v. š. ryžių acto
  • 1 v. š. skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 v. š. rudojo cukraus
  • 1 skiltelės česnako
  • 2 cm imbiero šaknies
  • 1 a. š. krakmolo
Gaminimo eiga
  1. Indelyje sumaišome visus marinato ingredientus išskyrus krakmolą.
  2. Jautieną supjaustome gabalėliais ir sumaišome su puse marinato. Leidžiame marinuotis valandą.
  3. Svogūną ir ananasą supjaustome panašaus dydžio, kaip ir jautiena, gabalėliais.
  4. Ant iešmelių suveriame jautieną, svogūnus, ananasą.
  5. Orkaitėje įjungiame grilio funkciją, 250°C ir kepame iešmelius apie 15-20 minučių, kepimo viduryje apverčiame.
  6. Likusią pusę marinato sumaišome su krakmolu ir pakaitiname keptuvėje maišydami kelias minutes, kol padažas sutirštės.
  7. Paruoštu tirštu padažu aptepame iškepusius jautienos iešmelius. Valgykite atvėsusius kaip užkandį arba karštus, su virtais ryžiais.
Grįžti