Jautienos ir „Guinness“ piemenų pyragas

Jautiena troškinimui Jautiena troškinimui
Laikas 120 min
Porcijos 5 porcijos
Ingredientai
  • 700 g „Feel the Beef“ jautienos troškinimui
  • Aliejus kepimui
  • 2 morkos
  • 2 saliero lapkočiai
  • 1 svogūnas
  • 3 skiltelės česnako
  • Druska, pipirai
  • 1 a. š. džiovinto čiobrelio
  • 2 v. š. miltų
  • 1 v. š. pomidorų pastos
  • 1 v. š. BBQ padažo
  • 1 v. š. Vorčesterio padažo
  • 100 ml „Guinness“ alaus
  • 200 ml jautienos sultinio
  • 100 g šaldytų žirnelių
  • 1 kg bulvių
  • 1 v. š. sviesto
  • 50 ml pieno
  • Petražolių | Patiekimui
Gaminimo eiga
  1. Jautieną supjaustome maždaug 1 cm pločio kubeliais.
  2. Morkas, salierą ir svogūną supjaustome mažais kubeliais.
  3. Puode įkaitiname aliejų, sudedame jautieną ir apkepiname kelias minutes. Apkeptą mėsą atidedame.
  4. Į puodą pilame dar šiek tiek aliejaus, suberiame morkas, salierą, svogūną ir maišydami kepiname kelias minutes. Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę.
  5. Į puodą grąžiname mėsą, beriame druskos, pipirų, čiobrelio. Viską išmaišome.
  6. Suberiame miltus, išmaišome.
  7. Dedame pomidorų pastą, BBQ, Vorčesterio padažus, viską išmaišome.
  8. Pilame alų ir sultinį, išmaišome.
  9. Kai viskas užverda, sumažiname kaitrą, kad vos burbuliuotų, uždengiame puodą ir kaitiname ant mažos kaitros apie valandą. Baigiant virti įmaišome žirnelius.
  10. Išverdame bulves, sutriname jas su sviestu, pienu, druska ir pipirais.
  11. Į kepimo skardą supilame troškinį, ant viršaus dedame bulvių košę, paviršių išlyginame šaukštu.
  12. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
  13. Patiekdami pabarstome petražolėmis.
Grįžti