Jautienos ir šakninių daržovių troškinys su raudonuoju vynu

Jautiena troškinimui Jautiena troškinimui
Laikas 3 val
Porcijos 6 porcijos
Ingredientai

 

  • 2 pakuočių „Feel the Beef“ brandintos jautienos troškinimui
  • 400–500 ml sauso raudonojo vyno
  • 2 nedidelių morkų
  • 2 šalotinių svogūnų arba 1 vidutinio dydžio klasikinio svogūno
  • 2 salierų lapkočių
  • Pusės poro
  • 5 vidutinio dydžio bulvių
  • Pusės saliero šaknies
  • Nedidelio gabalėlio sviesto
  • 1 v. š. kvietinių miltų arba kukurūzų krakmolo
  • Kelių pievagrybių (nebūtina)
  • Kelių šakelių šviežių rozmarinų
  • Saujos šviežių petražolių
  • 700 ml vištienos arba jautienos sultinio
  • 1 v. š. cukraus arba medaus
  • Jūros druskos bei šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • 5–6 česnako skiltelių
  • Pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus kepti
Gaminimo eiga
  1. Daržoves nuplauname. Bulves ir saliero šaknį supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais, pievagrybius perpjauname per pusę. Morkas, šalotinius svogūnus bei saliero lapkočius supjaustome kuo mažesniais gabalėliais.
  2. Troškintuve, alyvuogių aliejuje, apkepame jautieną iš vienos pakuotės, kol apskrus, Kepančią jautieną dosniai pasūdome ir pagardiname pipirais. Iškepusią išimame iš kepimo indo kartu su susidariusiomis sultimis. Kartojame su likusia jautiena.
  3. Tame pačiame puode, alyvuogių aliejuje, apkepame smulkintas morkas, salierus ir šalotinius svogūnus. Suberiame smulkintus porus. Kepame, kol suminkštės. Įberiame šaukštą miltų, sudedame jautieną su sulčių likučiais, supilame sultinį, sudedame česnakus ir rozmarinus. Užverdame, uždengiame dangčiu ir troškiname 1 val.
  4. Sudedame bulves bei saliero šaknį, pievagrybius, petražoles, supilame vyną. Užverdame, sumažiname karštį, kad puodas vos kunkuliuotų. Troškiname dar 1 val. 30 min. Jei skystis per greit išgaruos, įpilame dar šiek tiek sultinio arba vandens. Pasūdome pagal skonį.
Grįžti