2 šalotinių svogūnų arba 1 vidutinio dydžio klasikinio svogūno
2 salierų lapkočių
Pusės poro
5 vidutinio dydžio bulvių
Pusės saliero šaknies
Nedidelio gabalėlio sviesto
1 v. š. kvietinių miltų arba kukurūzų krakmolo
Kelių pievagrybių (nebūtina)
Kelių šakelių šviežių rozmarinų
Saujos šviežių petražolių
700 ml vištienos arba jautienos sultinio
1 v. š. cukraus arba medaus
Jūros druskos bei šviežiai grūstų juodųjų pipirų
5–6 česnako skiltelių
Pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus kepti
Gaminimo eiga
Daržoves nuplauname. Bulves ir saliero šaknį supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais, pievagrybius perpjauname per pusę. Morkas, šalotinius svogūnus bei saliero lapkočius supjaustome kuo mažesniais gabalėliais.
Troškintuve, alyvuogių aliejuje, apkepame jautieną iš vienos pakuotės, kol apskrus, Kepančią jautieną dosniai pasūdome ir pagardiname pipirais. Iškepusią išimame iš kepimo indo kartu su susidariusiomis sultimis. Kartojame su likusia jautiena.
Tame pačiame puode, alyvuogių aliejuje, apkepame smulkintas morkas, salierus ir šalotinius svogūnus. Suberiame smulkintus porus. Kepame, kol suminkštės. Įberiame šaukštą miltų, sudedame jautieną su sulčių likučiais, supilame sultinį, sudedame česnakus ir rozmarinus. Užverdame, uždengiame dangčiu ir troškiname 1 val.
Sudedame bulves bei saliero šaknį, pievagrybius, petražoles, supilame vyną. Užverdame, sumažiname karštį, kad puodas vos kunkuliuotų. Troškiname dar 1 val. 30 min. Jei skystis per greit išgaruos, įpilame dar šiek tiek sultinio arba vandens. Pasūdome pagal skonį.