Jautienos nugarinė su voveraitėmis

Nugarinė Nugarinė
Laikas 15 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai

Jautienos kepsniams:

  • 2 vnt „Feel The Beef” 60 dienų brandintos jautienos nugainės (Stip Steak)
  • kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Keptoms voveraitėms:

  • 500 ml indelio šviežių voveraičių
  • lydyto sviesto kepti
  • 1 mėlynojo svogūno
  • kelių čiobrelio šakelių
  • 50 g sviesto padažui
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • šviežių krapų
Gaminimo eiga
  1.  Likus valandai iki maisto ruošimo išimame mėsą iš šaldytuvo, kad spėtų sušilti iki kambario temperatūros. Brandintos jautienos neplauname, tik nusausiname popieriniu rankšluosčiu, tada apšlakstome alyvuogių aliejumi.
  2. Voveraites perrenkame, nuplauname ir nusausiname. Svogūną supjaustome.
  3. Įkaitiname kepsninę iki 230–260 laipsnių. Mėsą kepame ant gerai įkaitintų ketaus grotelių po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepusią apibarstome druska ir maltais juodaisiais pipirais, uždengiame folija ir paliekame 5 minutėms subręsti.
  4. Per tą laiką ketaus keptuvėje iškepame voveraites. Pirma ant lydyto sviesto pakepiname pjaustytą svogūną, tada suberiame voveraites, čiobrelių šakeles, įdedame dar šiek tiek sviesto, užberiame druskos ir kepame, kol grybai išskirs sultis ir išsitroškins. Palaukiame, kol voveraičių sultys beveik išgaruos, įdedame gabalėlį sviesto, beriame maltus pipirus, jei reikia, papildomai įberiame druskos ir nukeliame keptuvę nuo ugnies. Į keptus grybus įmaišome smulkintų krapų.
  5.  Mėsą supjaustome, ant viršaus beriame keptų voveraičių, apibarstome smulkintais krapais ir serviruojame.
Grįžti