Jautienos nugarinę pamarinuojame su druska, pipirais ir žvėrienos prieskoniais. Palaikome šaldytuve 3–4 val. Marinuotą mėsą apkepame aliejuje iš visų pusių.
Toliau mėsą kepame 180 ℃ orkaitėje apie 1 val. Siekiant užtikrinti mėsos sultingumą bei norimą iškepimo laipsnį rekomenduojame matuoti vidinę temperatūrą. Ji turėtų būti nuo 60 iki 62 ℃ (jei pageidaujate rožinio viduje kepsnio) arba 70 ℃ (jei pageidaujate gerai iškepto kepsnio).
Mėsą galite kepti suvynioję į foliją.
Patiekiame su padažu.
Gaminame padažą: į puodą supilame vyną, apelsinų sultis, sudedame smulkintą svogūną, imbierą, garstyčias, BBQ padažą, spanguolių džemą ir spanguoles. Viską verdame 10–15 min. ant mažos kaitros. Paskaniname druska ir pipirais.