Jautienos sprandinės kepsnys su špinatų įdaru

Jautienos sprandinė Jautienos sprandinė
Laikas 180 min
Porcijos 8 porcijos
Ingredientai
  • 2 kg „Feel the Beef “ jautienos sprandinės
  • 6 skiltelės česnako
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska ir pipirai
  • Rozmarinas
  • Petražolės
  • 300 g pievagrybių
  • 150 g svogūnų
  • 100 g sviesto
  • 150 g šaltai rūkytos šoninės
  • 50 g grietinės
  • 100 g Dižono garstyčių
  • 50 g kreminio sūrio
  • 200 g špinatų
  • Jautienos padažo ruošinys „Demi Glace“
  • Padažas „BBQ Bourbon Whiskey“
  • Juodųjų serbentų džemas
Gaminimo eiga
  1. Mėsą įtriname druskos, pipirų, smulkinto rozmarino ir česnakų mišiniu ir laikome šaldytuve arba vėsioje vietoje 12–16 val.
  2. Įdarui keptuvėje įkaitintame svieste pakepiname smulkintą svogūną, pievagrybius ir špinatus. Sudedame smulkintas petražoles bei smulkiai supjaustytą šoninę. Paskaniname druska ir pipirais. Paliekame įdarą atvėsti.
  3. Per visą marinuotos mėsos ilgį peiliu padarome „kišenę“ įdarui. Sudedame įdarą į mėsą. Kad įdaras neiškristų, mėsą galima susegti iešmukais.
  4. Įdarytą mėsą apkepame aliejuje iš visų pusių. Apkeptą ir pravėsusią mėsą aptepame grietinės, garstyčių, kreminio sūrio ir „Bourbon Whiskey“ padažo mišiniu.
  5. Mėsą kepame 200 ℃ orkaitėje apie 2–3 val. Siekiant užtikrinti mėsos sultingumą bei norimą iškepimo laipsnį rekomenduojame matuoti vidinę temperatūrą. Ji turėtų būti 60–62℃ (jei pageidaujate lengvai rožinio kepsnio) arba 71 ℃ (jei pageidaujate gerai kepto).
  6. Patiekiame su padažu.
  7. Padažui sumaišome „Demi Glace“ su juodųjų serbentų džemu ir verdame ant mažos kaitros 10–15 min. Paskaniname druska ir pipirais.

 

Grįžti